torsdag 2 november 2017

ARONIAGELÉ

Efter flera misslyckade försök har jag äntligen fått till en god gelé på bären från Svart Aronia. Gelén kan också användas som marmelad eller sylt, eller frysas in till isglass.
Aroniabuskar kan man hitta lite varstans, används ofta som häckar i offentliga miljöer, själv har jag två stycken som ger massor med bär. Bären är nyttiga och innehåller bl a antioxidanter.

Mitt hemmagjorda recept:
7 hg bär
3 hg äpple
kokas i 5 dl vatten och med en kanelstång i ca 10 min eller tills bären är mjuka. OBS att bären skall ha varit frusna innan användning.
Mosas med en mixer och silas - jag använde ett durkslag.
Saften kokas upp med 7-9 hg socker per liter saft och smaksätts med saften av 1 citron.
Riktigt gott om jag får säga det själv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar